Algemene voorwaarden.
Algemene Voorwaarden Easy EHBO. mei 2017
Inhoudsopgave:
Artikel 1: Definities
Artikel 2: Identiteit van EW-EHBO
Artikel 3: Toepasselijkheid
Artikel 4: Het aanbod
Artikel 5: De overeenkomst
Artikel 6: Herroepingsrecht
Artikel 7: Kosten in geval van herroeping
Artikel 8: Uitsluiting herroepingsrecht
Artikel 9: De prijs
Artikel 10: Levering en uitvoering
Artikel 11:
Overmacht
Artikel 12: Betaling
Artikel 13: Klachtenregeling en geschillen
Artikel 14: Aansprakelijkheid
Artikel 15: Vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens
Artikel 16:
Intellectuele eigendommen
Artikel 17: Wijzigingen van deze voorwaarden
Artikel 1: Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met Easy EHBO;
3. Dag: kalenderdag;
4. Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
5. Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of Easy EHBO in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
6. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
7. Ondernemer: Easy EHBO de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
8. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door Easy EHBO georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
9. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
10.Opdrachtgever: elk bedrijf, elke instelling of elke particulier die Easy EHBO contracteert of zal contracteren;
11.Opdracht: alle diensten die EasyEHBO verricht in opdracht van een opdrachtgever, zulks in de ruimste zin van het woord;
12.Cursus(sen): alle door Easy EHBO verzorgde vormen van opleiding, training of een informatiebijeenkomst;
13.Cursist: de persoon die deelneemt aan een opleiding die Easy EHBO verzorgt;
14.Aanmelding: de inschrijving van een deelnemer voor een cursus waarbij een overeenkomst wordt aangegaan om onderwijs te ontvangen;
15.Cursusdag: de dag of het dagdeel waarop de cursus plaatsvindt;
16.Open Cursus Training: training die wordt verzorgd door Easy EHBO en waarvoor een cursist zich individueel inschrijft. Deze cursus vindt plaats met cursisten van andere organisaties.
17.In company Training: een op maat gemaakte cursus die slechts voor werknemers van een specifieke onderneming plaatsvindt.
18.Lesgeld: het bedrag dat voor deelname aan een specifieke cursus betaald dient te worden.
19.Organisator:de natuurlijke persoon of rechtspersoon die het Evenement heeft georganiseerd/ gaat organiseren.
20.BLS (Basic Life Support):EHBO conform richtlijnen van het Rode en/of Oranje Kruis en het gebruik van een AED.
21.Offerte: het schriftelijk aanbod van Easy-EHBO om tegen een bepaalde prijs een training of workshop te verzorgen.
Artikel 2: Identiteit van Easy-EHBO
Easy EHBO
Danielle Ravel
Ijsselmondselaan 166
3064AT Rotterdam
E-mail: info@easy-ehbo.nl
BTW vrijgesteld
Artikel 3: Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen Easy EHBO en een opdrachtgever, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.
2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij Easy EHBO zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.
5. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijft de overeenkomst en deze voorwaarden voor het overige in stand en zal de betreffende bepaling in onderling overleg onverwijld vervangen worden door een bepaling dat de strekking van het oorspronkelijke zoveel mogelijk benaderd.
6. Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
7. Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze voorwaarden, dienen uitgelegd te worden ‘naar de geest’ van deze algemene
8. Op alle offertes, overeenkomsten en deze algemene voorwaarden en handelingen die daaruit voortkomen, is het Nederlandse recht van toepassing.
Artikel 4: Het aanbod
1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
2. Het aanbod is vrijblijvend. Easy EHBO is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
3. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als EasyEHBO gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden Easy EHBO niet.
4. Alle afbeeldingen, specificaties gegevens in het aanbod zijn indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
5. Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Easy EHBO kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
6. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.
7. De door Easy EHBO uitgebrachte offertes, aanbiedingen en prijsopgaven zijn vrijblijvend en kunnen, zolang geen aanvaarding heeft plaatsgevonden herroepen worden. Zij zijn geldig gedurende drie kalendermaanden, te rekenen vanaf de offertedatum, tenzij anders is aangegeven. De in een offerte vermelde prijzen zijn BTW vrijgesteld of exclusief BTW en andere van overheidswege verschuldigde vergoedingen, tenzij anders aangegeven.
8. Easy EHBO stelt aan de hand van de schriftelijke informatie verstrekt door de organisator een Offerte op. Deze offerte wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de organisator. Zolang de ontvangst van deze offerte niet door Easy EHBO is bevestigd kan de consument de overeenkomst nog ontbinden.
9. De organisator deelt zijn goedkeuring van de offerte mede aan Easy EHBO uiterlijk twee weken voor de start van een evenement. Indien dit niet tijdig gebeurt, kan Easy EHBO de opdracht weigeren zonder enige vergoeding verschuldigd te zijn.
10.De organisator verbindt zich alle nodige informatie te verschaffen.
11.De organisator verbindt zich ertoe alle nieuwe informatie die van belang kan zijn voor de uitvoering van de opdracht en eventuele wijzigingen in de vooraf verstrekte informatie, onmiddellijk aan Easy EHBO mede te delen.
12.De opdracht treedt in werking op het moment dat organisator het definitieve exemplaar van de offerte heeft ondertekend en nadat Easy EHBO per e-mail heeft bevestigd de ondertekende offerte in goede orde te hebben ontvangen.
13.Easy EHBO kan tot twee weken voor aanvang van de training of workshop kenbaar maken dat zij geen invulling kan geven aan de in de offerte gemaakte afspraken, waardoor de verplichtingen in de offerte komen te vervallen, tenzij schriftelijk tussen partijen anders is overeengekomen.
14.Indien de werksituatie als onveilig wordt beschouwd door Easy EHBO en hier door de organisator geen maatregelen op kunnen worden genomen, kan Easy EHBO de workshop if training per direct beëindigen. De gemaakte kosten conform offerte zullen in rekening worden gebracht.
15.Een opdracht wordt, behoudens andersluidend schriftelijk beding, gesloten voor een bepaalde vooraf overeengekomen duur, die ingaat op het moment van totstandkoming van de schriftelijke opdracht, en eindigt na afloop van het evenement dat het voorwerp uitmaakt van de opdracht. Indien de opdracht betrekking heeft op meerdere evenementen eindigt de opdracht na afloop van het laatste evenement.
Artikel 5: De overeenkomst
1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
2. Easy EHBO kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, evenals van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien Easy EHBO op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
3. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.
4. Iedere overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarden van voldoende beschikbaarheid van de betreffende producten.
Artikel 6: Herroepingsrecht
Bij uitvoeringen van trainingen
1. Easy EHBO zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren.
2. Toelating van een cursist op grond van het voldoen aan de door Easy EHBO verstrekte toelatingsnorm houdt geen garantie in dat de cursist de cursus met succes zal doorlopen c.q. afronden. Indien de selectie van cursisten aan de opdrachtgever wordt overgelaten, zal deze zich zoveel mogelijk houden aan de toelatingsnormen van Easy EHBO.
3. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Easy EHBO het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
4. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan Easy EHBO aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Easy EHBO worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan Easy EHBO zijn verstrekt, heeft Easy EHBO het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.
5. Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd kan Easy EHBO de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren, opschorten totdat de opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgegane fase schriftelijk heeft goedgekeurd.
Artikel 7: Kosten in geval van herroeping of annulering.
Opzegging/ annulering/ verplaatsing open inschrijving cursus
6. Beide partijen kunnen de overeenkomst slechts schriftelijk opzeggen op grond van gewichtige redenen als bedoeld in art. 7:408 lid 2 BW.
7. In geval van tussentijdse opzegging op grond van gewichtige redenen door de opdrachtgever is zij een naar redelijkheid vast te stellen deel van het loon verschuldigd, overeenkomstig het bepaalde in art. 7:411 BW.
8. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft Easy EHBO naar eigen inzicht steeds het recht een cursus te annuleren, te verplaatsen, samen te voegen of een aanmelding niet te accepteren.
9. Aan de opgegeven les data en lestijden wordt behoudens overmacht strikt de hand gehouden.
10.Ziekte of verhindering van de cursist geeft geen recht op restitutie van het lesgeld of ontbinding van de overeenkomst.
11.Opdrachtgever kan deelname aan een cursus schriftelijk annuleren. Tot twee weken (10 werkdagen) voor aanvang van de cursus kan er kosteloos worden geannuleerd.
12.Indien een cursus door omstandigheden aan de zijde van de opdrachtgever/cursist niet gevolgd kan worden, kan de cursist, indien het lesgeld volledig is betaald, aan de eerstvolgende cursus of een andere cursusplaats of aangewezen partner aanbieder door Easy EHBO deelnemen. Dit kan kosteloos tot 2 weken (werkdagen) vóór aanvang van de eerste cursusdag. Wanneer een aanvraag tot verschuiving binnen 2 weken (werkdagen) tot aanvang van de cursusdag schriftelijk ingediend wordt bedragen de verschuiving kosten € 50,- per cursus
13.Opdrachtgever is gerechtigd om tot 2 weken (10 werkdagen) voor aanvang van de cursus deze geheel te annuleren, waarbij zij de helft van het cursusgeld verschuldigd is. Volledige vergoeding van het cursusgeld is verschuldigd, indien minder dan 2 weken (10 werkdagen) voor de aanvang van de cursus wordt geannuleerd.
Annuleringsvoorwaarden in company trainingen
1. Beide partijen kunnen de overeenkomst slechts schriftelijk opzeggen op grond van gewichtige redenen als bedoeld in art. 7:408 lid 2 BW.
2. In geval van tussentijdse opzegging op grond van gewichtige redenen is de opdrachtgever een naar redelijkheid vast te stellen deel van het loon verschuldigd, overeenkomstig het bepaalde in art. 7:411 BW.
3. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft Easy EHBO altijd het recht een cursus te annuleren en een aanmelding niet te accepteren.
4. Opdrachtgever of deelnemer kan deelname aan een cursus alleen schriftelijk annuleren. Kosteloos annuleren kan tot 2 weken (10 werkdagen) voor aanvang van de cursus. Vanaf 2 weken (10 werkdagen) tot 1 weken (5 werkdagen) voor aanvang is de helft van het cursusgeld verschuldigd. Volledige vergoeding is verschuldigd, indien minder dan 1 weken (5 werkdagen) voor de aanvang van de cursus wordt geannuleerd.
5. Toelating van een deelnemer op grond van het voldoen aan de door Easy EHBO verstrekte toelatingsnorm houdt geen garantie in dat de deelnemer de cursus met succes zal doorlopen c.q. afronden. Indien de selectie van deelnemers aan de opdrachtgever wordt overgelaten, zal deze zich zoveel mogelijk houden aan toelatingsnormen van Easy EHBO.
6. Easy EHBO heeft het recht deelnemers die door hun gedrag of anderszins het normale verloop van de cursus verhinderen, van verdere deelneming aan de cursus uit te sluiten. Uitsluiten laat iedere verplichting tot betaling van het cursus onverlet.
7. Aan de opgegeven les data en lestijden wordt behoudens overmacht strikt de hand gehouden.
Artikel 8: De prijs
1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
2. In afwijking van het vorige lid kan Easy EHBO diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar Easy EHBO geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien Easy EHBO dit bedongen heeft en:
1. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
2. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
5. De in het aanbod van diensten genoemde prijzen zijn BTW vrijgesteld of exclusief btw
6. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk – en zetfouten. Voor de gevolgen van druk – en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk – en zetfouten is Easy EHBO niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.
7. Partijen kunnen bij het tot stand komen van de overeenkomst een vast honorarium overeenkomen.
8. Indien geen vast honorarium wordt overeengekomen, zal het honorarium worden vastgesteld op grond van werkelijk bestede uren. Het honorarium wordt berekend volgens de gebruikelijke uurtarieven van Easy EHBO geldende voor de periode waarin de werkzaamheden worden verricht, tenzij een daarvan afwijkend uurtarief is overeengekomen.
9. Bij aanvang van uitvoering van de opdracht is Easy EHBO gerechtigd gedeeltelijke/ algehele betaling te verlangen. Bij opdrachten met een looptijd van meer dan 3 maanden zullen de verschuldigde kosten periodiek in rekening worden gebracht.
10.Indien Easy HBO met de opdrachtgever een vast honorarium of uurtarief overeenkomt, is Easy EHBO niettemin gerechtigd tot verhoging van dit honorarium of tarief: easy EHBO zal stijgingen in de lonen, extra kosten ten gevolge van overheidsmaatregelen en gewijzigde wetgeving, etc., doorberekenen. Een dergelijke verhoging kan slechts aan de opdrachtgever in rekening worden gebracht als deze hem voor de ingangsdatum is medegedeeld.
11.Indien de verhoging meer dan 10% bedraagt, heeft de opdrachtgever het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen.
Artikel 9 – Levering en uitvoering
Producten en trainingen
1. Easy EHBO zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
Artikel 10: Overmacht
1. Easy EHBO is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens de opdrachtgever indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop Easy EHBO geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Easy EHBO niet in staat is haar verplichtingen na te komen.
2. In ieder geval, doch niet uitsluitend, is als overmacht te beschouwen: stakingen in andere bedrijven dan die van Easy EHBO , een algemeen gebrek aan voor het tot stand brengen van de overeengekomen prestatie benodigde zaken of diensten, niet voorzienbare stagnatie bij toeleveranciers of andere derden waarvan Easy EHBO afhankelijk is en algemene vervoersproblemen, bijvoorbeeld veroorzaakt door weer en/of verkeer.
3. EasyEHBO heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat Easy EHBO haar verbintenis had moeten nakomen.
4. Indien Easy EHBO voor het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of als gevolg van overmacht slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijk contract. Dit geldt echter niet als het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel geen zelfstandige waarde heeft.
Artikel 11: Betalingen
1. Voor zover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te na levering te worden voldaan. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan Easy EHBO te melden.
2. De betaling van een geleverd product of verleende diensten wordt een betalingstermijn van 14 dagen gehanteerd. Mocht de betaling niet binnen deze termijn zijn voldaan wordt er een herinnering gestuurd met hierin een nieuwe datum. Mocht de betaling nog niet zijn voldaan komt er een nieuwe factuur incl. € 50 administratiekosten. Indien Easy EHBO zich gedwongen ziet invorderingsmaatregelen te treffen tegen een opdrachtgever, die in verzuim is, komen alle invorderingskosten, zowel de buitengerechtelijke als de gerechtelijke, volledig ten laste van die opdrachtgever. De buitengerechtelijke incassokosten worden gesteld op 15 % van het factuurbedrag met een minimum van € 150,–.
3. Betaling dient plaats te vinden zonder korting of verrekening.
4. Is de opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van opdrachtgever.
Artikel 12: Klachtenregeling en geschillen.
1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst of werkzaamheden moeten binnen 14 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij Easy EHBO, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
2. Bij Easy EHBO ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door Easy EHBO binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
3. Indien een klacht gegrond is biedt Easy EHBO aan dat de betreffende cursist alsnog deelneemt aan een cursus, tenzij dit inmiddels voor de opdrachtgever zinloos is geworden. Indien het alsnog verrichten van de overeengekomen dienstverlening niet meer mogelijk of zinvol is, zal Easy EHBO slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 14. (Aansprakelijkheid).
4. Ook indien de opdrachtgever tijdig reclameert, blijft haar verplichting tot betaling van het cursusgeld bestaan.
Artikel 13. Aansprakelijkheid
1. Easy EHBO is niet aansprakelijk voor de tijdens de training of de cursus ontstane schade wegens verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen van de cursist(en) respectievelijk opdrachtgever, alsmede voor tijdens de cursus of de training opgelopen persoonlijk letsel van de opdrachtgever of de deelnemer(s) behoudens opzet of grove schuld van Easy EHBO
2. Easy EHBO is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade of gevolgschade.
3. Easy EHBO is jegens de opdrachtgever en de cursisten(en), behoudens opzet of grove schuld, niet aansprakelijk voor schade van welke aard dan ook, direct of indirect, welke voor de opdrachtgever respectievelijk de cursist(en) voortvloeit uit het handelen naar aanleiding van (de inhoud van) de training dan wel het cursusmateriaal.
4. Easy EHBO is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of onvolledigheden in het lesmateriaal, in adviezen en (advies)producten of tijdens de cursus of training verkondigd.
5. Indien mocht blijken dat, ondanks het hiervoor bepaalde, de ontstane schade voor rekening van Easy EHBO dient te komen dan is de aansprakelijkheid van Easy EHBO in haar totaliteit steeds beperkt tot een maximum van € 1.000,–.
7. Easy EHBO verleent haar diensten naar beste weten en kunnen. Easy EHBO kan echter niet de garantie geven dat een gewenst resultaat op een bepaald tijdstip ook behaald zal worden.
8. Indien Easy EHBO aansprakelijk gesteld zou kunnen worden voor (de gevolgen van) de tekortkoming in de uitvoering van haar opdracht, dan is deze aansprakelijkheid in ieder geval beperkt tot hetgeen in dit artikel is geregeld.
9. Easy EHBO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, zowel directe als indirect en gevolgschade, ontstaan ten gevolge van het feit dat Easy EHBO is uitgegaan van de door of namens de organisator verstrekte informatie die verkeerd blijkt te zijn en/of ten gevolge van een gebrek aan (tijdige) informatie en/of ten gevolge van een fout of nalatigheid van de organisator zelf en/of ten gevolge van een gebrek aan de eigen infrastructuur van de organisator.
10.Easy EHBO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van de beslissing van de organisator. Het aanvragen van en conformeren aan richtlijnen en aanbevelingen, of aan enigerlei andere toepasselijke voorschriften, behoort tot de uitsluitende verantwoordelijkheid van de organisator.
11.Easy EHBO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor mogelijke schade die veroorzaakt wordt door het gebruik door Easy EHBO van gebouwen en aangelanden, van de organisator of door de organisator ter beschikking gesteld aan Easy EHBO, in het kader van de uitvoering van de opdracht.
12.Easy EHBO kan behoudens in geval van opzet, niet aansprakelijk gesteld worden voor indirecte schade en gevolgschade, zoals onder meer maar niet beperkt tot reputatieschade, commercieel verlies, winstdervingen, aanspraken van derden, verlies van klanten of contracten, uitwijk- of vervangingskosten in hoofde van de Organisator.
13.Easy EHBO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor directe schade of direct verlies, tenzij dergelijke schade het gevolg is van opzet.
14.De aansprakelijkheid van Easy EHBO is altijd, behoudens in geval van opzet, beperkt tot het bedrag dat met betrekking tot deze schade per gebeurtenis wordt uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering van Easy EHBO. Wanneer het maximum verzekerde bedrag hoger is dan het bedrag van de opdracht, dan is Easy EHBO slechts aansprakelijk tot de hoogte van het bedrag van de opdracht, dat verband houdt met de geleverde diensten.
15.Easy EHBO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, zowel directe als indirecte en gevolgschade, die te wijten zou zijn aan de fout van haar aangestelde of uitvoeringsagenten, tenzij het om een opzettelijke fout zou gaan.
16.Onder alle omstandigheden dient de organisator na vaststelling van schade Easy EHBO onverwijld en deugdelijk in gebreke te stellen. De ingebrekestelling moet een zo volledig en gedetailleerd mogelijke omschrijving van de beweerde schade bevatten, zodat easy EHBO in staat is adequaat te reageren. De organisator verliest elk (vorderings-)recht jegens Easy EHBO indien hij heeft nagelaten om de schade onmiddellijk nadat deze zich heeft voorgedaan, te beperken, te voorkomen dat andere of bijkomende schade zou ontstaan of alle noodzakelijke informatie met betrekking tot de beweerde schade aan Easy EHBO te bezorgen.
17.Als organisator door een derde wordt aangesproken tot vergoeding van schade, dan kan organisator deze claim niet doorleggen aan Easy EHBO.
Artikel 14: Vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens
1. Easy EHBO is verplicht om alle vertrouwelijke informatie die zij van organisator ontvangt geheim te houden. Deze plicht geldt tevens voor ingeschakelde derden.
2. Informatie is vertrouwelijk als dit door één van de partijen als zodanig is aangeduid.
3. Tijdens het Evenement noteren de hulpverleners van EW-EHBO de geboden hulp op een hulpverleningsregistratieformulier conform richtlijnen van de veldnormen evenementenhulp.
4. De hulpvrager geeft Easy EHBO toestemming om de naam, het geslacht, de geboortedatum, de woonplaats en overige (medische) gegevens als opgenomen op het hulpverleningsregistratieformulier te verwerken. Dit gebeurt uitsluitend voor de continuering van de hulpverlening en voor het achteraf kunnen nagaan van de handelingen die een hulpverlener heeft uitgevoerd bij de betrokken hulpvrager en het toestandsbeeld van de hulpvrager gedurende het hulpverleningscontact. Deze gegevens zijn alleen bestemd voor het slachtoffer zelf, Easy EHBO of de Regionale Ambulancevoorziening.
5. Op aanvraag kan met de organisator alleen informatie worden gedeeld over het aantal behandelingen en de aard van de letsels. Er worden hierbij nooit persoonsgegevens verstrekt, tenzij het betreffende slachtoffer uitdrukkelijk hiervoor schriftelijk toestemming geeft of heeft gegeven.
6. De organisator van een Evenement mag op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna: AVG) alleen persoonsgegevens van de hulpverleners van Easy EHBO ontvangen voor een duidelijk vooraf aangegeven doel. Easy EHBO deelt in dat geval alleen die persoonsgegevens die nodig zijn voor het doel waarvoor de gegevens worden verstrekt.
7. De organisator is verplicht de persoonsgegevens van hulpverleners alleen te gebruiken voor het doel waarvoor Easy EHBO de gegevens heeft verstrekt, de gegevens veilig te bewaren, niet met derden te delen en te vernietigen als de gegevens niet meer nodig zijn.
8.
Wanneer Easy EHBO
als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG optreedt gelden de volgende bepalingen:
A. Easy EHBO is verantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens waarvan het gebruik door Easy EHBO noodzakelijk is voor het correct uitvoeren van de Opdracht.
B. Wanneer Easy EHBO persoonsgegevens verwerkt geschiedt dit met de uiterste
behoorlijkheid en zorgvuldigheid en overeenkomstig de AVG.
C. Easy -EHBO gebruikt de persoonsgegevens slechts voor zover dit nodig is om organisator van dienst te kunnen zijn. De persoonsgegevens zullen niet langer bewaard worden dan wettelijk
is toegestaan of noodzakelijk is voor het uitvoeren van de Opdracht.
D. Easy EHBO treft technische en organisatorische maatregelen om een passend
beveiligingsniveau met betrekking tot persoonsgegevens te waarborgen, rekening houdend met de stand van de techniek en de aard van de verwerking.
9. Wanneer de betrokkene een beroep wil doen op één van de rechten die zij op basis van de AVG heeft, dan kan dit verzoek schriftelijk worden ingediend aan Ellen Wiggers op info@easy-ehbo.nl Easy EHBO zal dit verzoek binnen de wettelijke termijnen in behandeling nemen.
10.Easy EHBO verstrekt gegevens van organisator aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van de Opdracht of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Mocht Easy EHBO gegevens van organisator om andere redenen verstrekken aan derden dan vraagt Easy EHBO eerst om toestemming aan organisator.
Artikel 15: Intellectuele eigendom
1. Alle auteursrechten op lesmateriaal, dat ingevolge deze overeenkomst door Easy EHBO voor opdrachtgever wordt ontwikkeld of samengesteld, berusten bij Easy EHBO, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
2. Alle door Easy EHBO verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de opdrachtgever en mogen niet door hem zonder voorafgaande toestemming van Easy EHBO worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derden gebracht.
3. Easy EHBO houdt tevens het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.
4. Onverminderd het bepaalde in artikel 15 (Geheimhouding) van deze voorwaarden behoudt Easy EHBO zich de rechten en bevoegdheden voor die haar toekomen op grond van de Auteurswet.
Artikel 16: Wijzigingen van deze voorwaarden
Easy EHBO is gerechtigd de inhoud van deze algemene voorwaarden tussentijds eenzijdig te wijzigen. In het geval Easy EHBO tussentijdse wijziging overgaat stelt zij de organisator daarvan in kennis onder gelijktijdige toezending van de aangepaste algemene voorwaarden. Organisator is gerechtigd binnen 30 dagen na de datum waarop hij in kennis gesteld van de betreffende wijzigingen tegen de toepasselijkheid van de aangepaste voorwaarden bezwaar te maken. Alsdan treden partijen in overleg over de inhoud van de van toepassing zijde algemene voorwaarden. Indien organisator tegen de gewijzigde inhoud van de algemene voorwaarden geen bezwaar maakt beheersen deze vanaf de door Easy EHBO genoemde datum de tussen partijen gemaakte afspraken.
easy EHBO Rotterdam
Examenbureau NIKTA
email: info@easy-ehbo.nl
mobiel: 06-24558908